Ana SayfaMobilAndroidAndroid ve iOS'ta Facebook Messenger Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Android ve iOS’ta Facebook Messenger Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Sosyal medyanın tüm anlamsızlıklarından uzaklaşacağınızı ümit ederek Facebook’u devre dışı bırakmak istersiniz ancak, Facebook her zaman olduğu gibi aldatıcı olduğundan, Facebook hesabınızı sildikten sonra Facebook Messenger’ı devre dışı bırakmaz. Bir adım daha ileri gitmeli ve Messenger’ı ayrı ayrı devre dışı bırakmalısınız. Bu yüzden bu makalede, Facebook Messenger’ı tamamen devre dışı bırakmanıza yardımcı olmak için basit bir kılavuz derledik.

Facebook Messenger’ı iOS ve Android’de devre dışı bırakın

Facebook Messenger’ı devre dışı bırakmadan önce ana Facebook hesabınızı devre dışı bırakmanız veya silmeniz gerektiğini unutmayın. Ana Facebook hesabınızı devre dışı bırakmadığınız sürece, Facebook Messenger’da “Devre Dışı Bırak” seçeneği görünmez.

Not : Bu yöntemi, Android 11 çalıştıran OnePlus 7T kullanarak Android için Messenger’da gösterdik. Facebook Messenger’ı devre dışı bırakma işlemi iPhone’da da aynı şekilde yapılır.

1. Öncelikle, Facebook hesabınızı nasıl sileceğinize karar verin. Gelecekte sosyal medya platformuna geri dönmeyi planlıyorsanız, burada silmek yerine “Devre Dışı Bırak” seçeneğini seçmeniz gerekiyor . Ancak, Facebook hesabınızı yeniden etkinleştirirseniz, Facebook Messenger’ın da otomatik olarak yeniden etkinleştirileceğini unutmayın.

fb hesabını devre dışı bırak

2. Ardından, Android veya iOS cihazınızda Facebook Messenger uygulamasını açın. Sol üst köşedeki profil resminize dokunun. Şimdi aşağı kaydırın ve “Hukuk ve Politikalar” ı açın.

Messenger'ı iOS ve Android'de devre dışı bırakın

3. Alt kısımda “Messenger’ı Devre Dışı Bırak” seçeneğini bulacaksınız. Üzerine dokunun ve ardından şifrenizi girip ‘Devam Et’ düğmesine basarak kararınızı onaylayın. Şimdi, Facebook Messenger anında devre dışı bırakılacak ve ana Facebook hesabınızda veya Messenger uygulamanızda oturum açmadığınız sürece etkinleştirilmeyecek.

Not : “Devre Dışı Bırak” seçeneği kullanılamıyorsa, Messenger uygulamasını yeniden yükleyin.

Messenger'ı iOS ve Android'de devre dışı bırakın

Unutmayın Messenger iletileri silmez. Devre dışı bırakılması, sadece diğer kullanıcılara hesap görünmez hale getirir. Ayrıca, artık mesaj gönderip alamayacaksınız. Messenger’a geri dönmek istemeniz durumunda, daha sonra giriş yaparsanız her şey geri yüklenecektir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, devre dışı bıraktıktan sonra, yalnızca Messenger’a tekrar giriş yapmaya karar verirseniz, Facebook hesabınızı da etkinleştirecektir.

Not : Facebook hesabınızı Messenger ile ve Facebook ile ilgili her şeyi silmek istiyorsanız, yukarıdaki kılavuzları kullanarak bunu yapabilirsiniz. Ancak unutmayın, geri dönüş yoktur ve silme işlemine başladıktan sonra hesabınızı geri alamazsınız.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

spot_img
1,220BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
1,340TakipçilerTakip Et

SON HABERLER