Şirketin resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada “Huawei’nin tüketici odaklı işleri son zamanlarda çok büyük bir baskı altında. Bunun nedeni, cep telefonları sektörü için gerekli teknik unsurlara erişimde sürekliliğin sağlanamaması” dendi.
Çinli teknoloji devi Huawei’nin fiyat/performans odaklı ürünleriyle dikkat çeken alt markası Honor, Shenzhen Zhixin New Information Technology Co. Ltd adlı yerel bir konsorsiyuma resmen satıldı.
Satın alma işlemi tamamlandığında Huawei, Honor üzerinde herhangi bir hisseye sahip olmayacak. Kurulan konsorsiyum, Honor’un yüzde 98.6 hissesine, Shenzhen hükümeti ise yüzde 1,4’lük hisseye sahip olacak.

Honor, “tüketicilerin, tedarikçilerin, ortakların ve çalışanların çıkarlarının korunması” için satıldı
2013 yılında piyasaya sürdüğü alt markası Honor’un Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd.’ye satıldığını belirten Huawei, bu satışın Honor’ın kanal satıcılarının ve tedarikçilerinin bu zor zamanda başarılı olmasına yardımcı olacağının altını çizdi.
Satış bedeli hakkında resmi bir açıklama yapılmazken basına yansıyan rakamlara göre Huawei’nin kasasına yaklaşık 15.2 milyar dolar nakit girecek.
Mayıs ayında ABD yönetimi, Huawei marka cihazlarda Amerikan teknolojisinin kullanılmasını yasaklamıştı. Bu kararla birlikte Huawei, cihazlarını son teknoloji çiplerle imkanını kaybetmişti.
Huawei: Honor, 7 yılda popüler bir akıllı telefon markası haline geldi
Huawei, söz konusu satın alma işlemiyle ilgili olarak resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada ise “Huawei Investment Holding Co. Ltd., endüstriyel teknoloji unsurlarının sürdürülemez ve tüketici işlerinin büyük baskı altında olduğu zor bir zamanda, Honor’un faaliyetlerine devam edebilmesi için Honor ticari varlıklarını bir bütün olarak satmaya karar verdi.” ifadelerini kullandı.
Honor’un 2013 yılında gençlere yönelik, uygun fiyatlı ürünler ortaya koymak için kurulduğunu ve 7 yıllık süreçte yıllık 70 milyon satış ile popüler bir akıllı telefon markası haline geldiğini ifade eden Huawei, satın alma işlemi tamamlandığında Honor’un herhangi bir hisseye ya da yönetim ve karar alma yetkisine sahip olmayacağının altını çizdi.